Mobilabonnemang

I de här lösningarna räcker det med uppkoppling via mobilabonnemang. Om en person saknar mobilt abonnemang gäller det att ta reda på de bakomliggande orsakerna. Annars kan man inte använda dessa lösningar för att få kontroll över vem som kommer över tröskeln och personen riskerar dessutom digitalt utanförskap.

Lösningar

Porttelefon för ytterdörr kopplad till en telefon

Via en mobiltelefon eller annan telefon kan man höra och prata med den som står utanför dörren. Om man använder mobiltelefon kan man kolla vem som ringer på även om man inte är hemma.

Om installationen

Kräver ett mobilt abonnemang för porttelefonen som ringer upp och ett till för mobiltelefon som den som får besök använder.

Porttelefonen är placerad utanför ytterdörr. Den måste vara ansluten till strömförsörjning enligt produktspecifikation. Den måste också anslutas till telefonnätet eller IP-telefoni via ATA-box och det krävs tillgång till en telefon eller mobil med tonval.

 I flerfamiljshus kan det redan finnas en porttelefon som kan användas. Om inte behöver det installeras en ny porttelefon. Tillstånd kan behövas av fastighetsägare i hyres/bostadsrätter

Fungerar inte vid strömavbrott, om det inte finns backupbatteri. Ett backuppbatteri behöver bytas enligt det tidsintervall som angetts i produktspecifikation.

Digitalkalender visar vem som kommer

Genom att skriva in bemanningsschemat i en digital kalender som kan delas, vet den som har insatser vem som ska komma i förväg.

Om installationen

Kräver mobilnätskommunikation eller WiFi via fast anslutet bredband eller 4G-router.

Appen måste laddas ner till en mobil eller surfplatta. De som fått inloggningsuppgifter delar kalendern. Behörighet för vem som får skriva och vem som får läsa styrs av den som bjuder in till den digitala kalendern. Det går att bifoga bild till kalenderhändelsen som berättar vem som kommer.

Mobiltelefonen eller surfplattan behöver laddas regelbundet.

Senast granskad: 2019-03-13
Dela: