Digital teknik som möjliggörare

Här finns 27 exempel på digital teknik som kan ge kontroll över vem som ges tillträde till det egna hemmet. Här får du stöd för att välja rätt digital lösning som skapar möjligheter och chans att upptäcka hinder som kan undanröjas.

Vad kan jag göra?

Det finns olika delar i att ha kontroll över sin dörr och de som vill komma in.

Visa lösningar

Stärker individen

Digital teknik är en möjliggörare som kan stödja självbestämmande, självständighet eller trygghet. Se vilka av lösningarna som bidrar till att kunna leva som andra.

Visa lösningar

Krav på uppkopling

Att inte ha möjlighet att koppla upp sig får konsekvenser på olika plan. Det är ett hinder för delaktighet i det digitala samhället.

Visa lösningar

Tillgång till smart telefon

Jämlik tillgång till digital teknik är en viktig fråga. Men alla har inte tillgång till smart telefon, surfplatta eller möjlighet att skaffa smart högtalare.

Visa lösningar

Om man har en funktionsnedsättning

Digital teknik är en möjliggörare, speciellt för personer med funktionsnedsättning. Men långt ifrån all digital teknik är universellt utformad.

Visa lösningar

Bostaden styr valen

Några av de lösningar som vi identifierat passar bäst om man har en bostad med egen ingång. Andra är baserade på porttelefoner för flerfamiljshus. Här finns de lösningar som är begränsade till hur man bor. Alla andra funkar bra oavsett hur man bor.

Visa lösningar

Senast granskad: 2019-03-14
Dela: